Türk kahvesi ( Kırk yıl hatır )


Kahvesiz asla diyenleri buraya alalım:)




Türk Kahvesi nasıl pişirilmeli?

Bir kahve fincanı soğuk su,2 çay kaşığı Türk kahvesi,şeker için nasıl canınız istiyorsa (sade,az,orta,çok şekerli)  uygun ölçülerde eklenir.İstediğiniz  Türk kahvesi sade ise hiç şeker eklemeden, az şekerli ise yarım küp,orta şekerli ise 1 küp, çok şekerli ise 2 küp şeker yeterli olacaktır.Pişirmeye başlamadan evvel soğuk suyu kahveyi ve şekeri 30 saniye kadar  iyice karıştırın. Ocağa koyduktan sonra yavaş yavaş kısık ateşte pişirin.Pişmeye yakın cezvenin üzerindeki  köpükleri kaşık yardımıyla fincanlara pay edin ve kalan kahveyi enfes kokusuyla  fincana dökün. 

Tabiki kahve pişti her şey bitmedi önemli olan sunum... 

Kahvenin yanına en güzeli damak tadınıza uygun ne varsa o dur. Tabi ki başta lokum, çikolata, kek, kurabiye,browni ve değişik şerbetlerle  birlikte servis etmenizi tavsiye ederim.

Türk kahvesinin kokusu dünyanın hiç bir kahve kokusuyla kıyaslanamaz. Mesela bu aşağıdaki kahve fotoğrafını Kapadokya  göreme manzarasına karşı içmiştim.



Bu Türk kahvesini de lavanta kokuları eşliğinde Çanakkale Bozcaada  içip fotoğraflamıştım.



Kahveyi içmenin yanı sıra fotoğraflamak ayrı bir keyif benim için.
Işık ve derinlik çok önemli. Kahvenin yanına koyacağınız objelerle şahane fotoğraflar çıkarabilirsiniz. 


Son olarak ,kahve doğru tüketildiği sürece sağlığımıza da bir çok faydası vardır. En önemli faydası doğal antioksidan özelliğinin olması. Taze olarak tüketilmesinin bir çok avantajı var. Zinde tutmak,enerji vermek,yaşlanmayı önlemek ,kanser riskini azaltmak ve sinirlerin yatışmasına sağlamak gibi faydalar olduğu bilinmekte.

Kahve telvesi mi ?
Kahve telvesini pelling yönetim ile derin cilt temizliği yapabilirsiniz.
·          Tanecikli yapısı ve kafein içeriğiyle kahve telvesi, yüzü canlandırmak ve ölü derilerden  arındırmak için harika bir yoldur.Yüzünüzü iyice temizledikten sonra  (1 tatlı kaşığı kahve  telvesi,1tatl kaşığı sızma zeytinyağı)  güzelce karıştırın . Hazırladığınız karışımı parmak  uçlarınız ile masaj yaparak uygulayın. 15 dakika kadar bekletin ve Ilık su ile durulayın  nemlendirici uygulayın ve sonuç pırıl pırıl bir cilt kim istemez !

Tüm cilt tipleri için uygundur ancak hassas cildiniz varsa, kullanmadan önce bileğinizin iç kısmında test edebilirsiniz.

Yorumlar