Yedigöller (doğa harikası )

Yedigöller,

Yine olsa yine giderim dediğim bir yer desem abartmış olmam herhalde.
Çok sevdiğim iş arkadaşlarımla ilk deneyimim olan doğa  fotoğraf yolculuğuna çıkmıştık. Ekim ayı sonbahara yakışır bir hava tamda hayal ettiğim gibi kurumuş yapraklar kuş cıvıltıları hala kulaklarımda . Yeşilin bilmem kaç tonu mevcuttu. 
Bolu'nun 42 km. kuzeyinde yer almaktadır. 

Gitmeyi planlıyorsanız  yanınızda rahat bir yürüyüş ayakkabısı, ince bir yağmurluk, yedek bir tişört ve çorabınız olmalı benden söylemesi.




Sessiz ve sakin  eşsiz manzarası, değişik arazi ve yürüyüş yolları, şelaleleri, türlü çeşitte bitki ve ağaçlar ve yamaçlarıyla dolu. Yedi göller Milli Parkında piknik, fotoğraf çekme, spor ve kamp kurma gibi etkinlikler yapılabilmektedir.Ayrıca 1 hektarlık alanda çadır veya karavanla konaklama da yapılabilmektedir.





Uzun yürüyüş sonrasında yeme içme kısmı biraz sıkıntılı park içerisinde bir adet market vardı.(istediğiniz her şey olmayabilir) Siz yine de yiyeceğinizi yanınızda götürün, en yakın yerleşim  yeri neredeyse 1 saatlik mesafede çünkü.neredeyse 1 saatlik mesafede çünkü.



Gelelim Bolunun tabiat harikası olan 'Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgölle birlikte toplamda adından anlaşılacağı gibi yedigöldür.




Gün sonunda harika bir doğa yürüyüşü, enfes manzaralar,şelalelerin sesleri, ve yüzlerce fotoğraflarımızla dönüş yoluna koyulduk. Her mevsimi ayrı güzel olan göller için hayat sana teşekkürler.









Yorumlar